تلاطم بازار ارز و بورس
اخبار

تلاطم بازار ارز و بورس 

دلار تهران در معاملات پشت‌خطی روز جمعه تا پله دوم کانال ۳۲ هزار تومانی پیش‌روی کرد و حباب دلاری درهم به کم‌ترین میزان از ابتدای مردادماه رسید. هفته گذشته هم در حالی که با شرایط موجود تقریبا بیش‌تر کارشناسان بازار سرمایه از بازگشت شاخص کل ناامید شده بودند در هفته نیمه تعطیل بازار شاخص کل با نزدیکی به خط حمایتی محدوده یک میلیون و ۳۲۵ هزار واحدی به بالا برگشت.

به گزارش فاینوهاب و به نقل از اکوایران،‌ بازار ارز از گذشته فکر می‌کرد: تحریم‌ها موجب ایجاد محدودیت برای کشور می‌شود. به همین دلیل قیمت دلار در واکنش به این محدودیت‌ها غالبا واکنش صعودی داشته است. این روزها بازار ارز با احتمال وضع تحریم‌های جدید تهدید می‌شود. علاوه بر تحریم‌های هسته‌ای، آلمان به دنبال لابی گسترده برای وضع تحریم های حقوق بشری علیه ایران است. برخی فعالان بازار تصور می‌کنند، اقدامی که اگر عملی شود احتمالا اثر خود را در دماسنج بازار ارز نشان می‌دهد.

برخی معامله‌گران بازار ارز ولی انتظار روند صعودی برای بازار ارز را در کوتاه مدت ندارند آن ها می‌گویند کانال ۳۲ و ۳۳ هزار تومانی خط قرمز بازارساز است که بازارساز به راحتی اجازه پیش‌روی در این محدوده را نخواهد داد و با اقدامات انتظامی و افزایش عرضه ارز در بازار مانع از پیش‌روی دلار در محدوده مقاومتی پیش‌ رو خواهد شد.

خط قرمز بازارساز

بازار ارز هنوز هم در مناطق حساس تحت تأثیر اخبار برجامی می‌چرخد و اخبار مربوط به مذاکرات کماکان مسیر کلی بازار ارز را مشخص می‌کند.

بازار ارز تحت تأثیر افزایش بدبینی‌ها نسبت به حصول توافق در هفته گذشته رشد یک درصدی را ثبت کرد. در پایان هفته قبل آمریکا تحریم‌های جدیدی را با هدف محدودیت صادرات انرژی ایران وضع کرد که منجر به افزایش قیمت دلار در معاملات پشت‌خطی و پیشروی دلار در کانال ۳۲ هزار تومانی شد.

برخی معامله‌گران بازار ارز ولی انتظار روند صعودی برای بازار ارز را در کوتاه مدت ندارند. آن‌ها می‌گویند کانال ۳۲ و ۳۳ هزار تومانی خط قرمز بازارساز است که بازارساز به راحتی اجازه پیش‌روی در این محدوده را نخواهد داد. با اقدامات انتظامی و افزایش عرضه ارز در بازار مانع از پیشروی دلار در محدوده مقاومتی پیش رو خواهد شد.

چه چیزی مانع خریداران سکه است؟

اونس طلا همچنان تحت تأثیر سیاست‌های انقباضی فدرال رزرو و افزایش بازدهی اوراق خزانه تحت فشار است و در کانال هزار ۶۰۰ دلاری معامله می‌شود. تنها عاملی که در برهه کنونی می‌تواند امیدها را به اونس طلا برگرداند افزایش تنش‌ها میان روسیه و غرب است. در غیر اینصورت سکه و طلا همچنان تحت فشار از جانب اونس طلا قرار می‌گیرد.

قیمت سکه امامی در هفته گذشته از حمایت محدوده ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی بازگشت و در پایان هفته در نیمه کانال ۱۴ میلیون تومانی معامله شد. مهم‌ترین مقاومت پیش روی سکه امامی محدوده ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است که سکه امامی در دو هفته قبل در شکست این محدوده مقاومتی ناموفق بوده است.

حباب سکه امامی در پایان هفته قبل در محدوده ۱۴ درصدی قرار گرفته است، افزایش حباب سکه تا محدوده ۱۷ درصدی در هفته قبل نشان‌دهنده مقاومت معامله‌گران در برابر کاهش قیمت است. اما میزان بالای حباب سکه خودش مانعی در برابر خریداران سکه تلقی می‌شود.

مقاومت درهم در برابر افزایش

دلار تهران در هفته گذشته روند صعودی داشته است زیرا نرخ دلار در پایان هفته بالاتر از نرخ ابتدای هفته بوده است.

IMG_20220930_095739_981

اکوایران قیمت پایانی دلار در بازارهای مختلف را در هر روز محاسبه می‌کند و در نموداری اولین، کمترین،بالاترین و آخرین قیمت هفته منتهی به آن روز را قرار می‌دهد. معامله‌گران درهم، در هفته قبل نوسان قیمتی خاصی را بر بازار تحمیل نکردند. قیمت دلاری درهم در ابتدا و انتهای هفته بدون تغییر باقی ماند.

دلار تهران در معاملات پشت‌خطی روز جمعه تا پله دوم کانال ۳۲ هزار تومانی پیش‌روی کرد. حباب دلاری درهم به کمترین میزان از ابتدای مردادماه رسید. در صورتی که معامله‌گران درهم نسبت به افزایش قیمت مقاومت کنند، کار دلار تهران برای پیشروی در کانال ۳۲ هزار تومانی سخت‌تر خواهد شد.

بازگشت غافلگیرکننده بازار سرمایه

یک‌ اصطلاحی در میان اهالی بازار سرمایه رایج است که بیان می‌کند بازار از آنجایی که فکرش را نمی‌کنید باز می گردد. بازگشت بازار غالبا غافل‌گیرکننده است. هفته گذشته، در حالی که با شرایط موجود تقریبا بیش‌تر کارشناسان بازار سرمایه از بازگشت شاخص کل ناامید شده بودند در هفته نیمه تعطیل بازار شاخص کل با نزدیکی به خط حمایتی محدوده یک میلیون و ۳۲۵ هزار واحدی به بالا برگشت.

البته کارشناسان گوشزد می‌کنند که برای آنکه بازگشت شاخص کل و بازار سرمایه تایید شود باید ارزش معاملات خرد روند صعودی به خود بگیرد. همچنین رشد ارزش معاملات خرد ادامه‌دار باشد.

تحلیل‌گران دو گروه پالایشگاهی و خودرویی را لیدر سنتی بازار می‌دانند. در شرایط کنونی رشد همزمان این دو گروه می‌توانند امیدواری به بازگشت شاخص کل را در میان اهالی بازار سرمایه تقویت کنند.

در اقتصاد نفتی کشور ما، رشد شاخص کل غالبا با رشد گروه پالایشی همبستگی دارد و بازار سرمایه معمولا با همراهی این گروه حرکت رو به بالا را تجربه می‌کند. گروه خودرویی نیز به عنوان لیدر سهام خرد، برای بازگشت شاخص کل امیدواری نسبت به بازار سرمایه را تقویت می‌کند. به همین دلیل کارشناسان بازگشت رو به بالای این دو گروه را شروط اساسی بازگشت شاخص کل می‌دانند.

منبع: اکوایران

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *

قالب وردپرس ساخته شده توسط گیلیون. آدرس: تهران، کنارگذر گیشا، مرکز نوآوری دانشکده مدیریت دانشگاه تهران تلفن: 61117703